logo

Om deze pagina zo goed mogelijk te kunnen bekijken heb je een meer geavanceerde browser nodig. Dowload hier Chrome voor Android.

Bestel tickets
logo

The Hidden Party Paradise

Ééns per jaar wordt het strand opengesteld waar jij en je vrienden drie onstuimige area’s kunnen trotseren!! Een plek waar de hardste tracks uit de boxen knallen en het zand in het rond stuift.
Begeef jezelf in een wereld waar spanning, sensatie en keiharde House, Hardstyle én Urban & Eclectic tracks je om de oren vliegen!

Sluip door de begroeide paden , trotseer de belevenissen van het woeste water, ga op zoek naar The hidden Party Paradise en zet voet op Ventureland!!!

Ventureland 2018

Het is nog niet bekend wanneer de volgende editie van Ventureland gaat plaatsvinden...

Facebook: Wees als eerste op de hoogte
Instagram: Volg het festivalavontuur...
 

AUTO

Heb je een BOB gevonden? Vertel hem of haar dan dat het navigatieadres ‘De Heygraeff 2, Woudenberg' is. 
Vanaf de afslag (A12 Arnhem, afslag 22 / A12 Utrecht, afslag 21 / A28 afslag 5) hebben we borden geplaatst die je rechtstreeks naar Ventureland brengen... 

De auto kun je achterlaten op de plek die de parkeerwachters jou aanwijzen. Een parkeerticket is €10 en kun je met contant geld afrekenen bij de parkeerwachter.

BRENGEN & HALEN

Laat jij je brengen en halen? Dat kan! Volg hiervoor de borden met de tekst “Brengen & Halen” (B&H)

Uiteraard is brengen en halen geheel gratis!

LET OP: Het is dus strikt verboden om op andere plekken afgezet of opgehaald te worden. De politie zal hier op toezien en zelfs bekeuren.

PENDELBUS/OV

Met het openbaar vervoer (of als je toch al in Amersfoort bent) reis je via Amersfoort Centraal Station. Vanaf het Stationsplein, tegenover de Starbucks, zetten we speciaal pendelbussen in. Deze pendelen tussen 11:45 en 17:30 heen, en vanaf 21:00 weer terug.
Een retourticket kost €5 en koop je met contant geld bij de buschauffeur zelf.

FIETS

Woon je dichtbij? Fietsen is dan het allermakkelijkst...

Let wel op: je kunt de fiets alleen stallen in de grote fietsenstalling, bereikbaar vanaf de Zeisterweg!

Fiets dus NIET naar de hoofdingang van het Henschotermeer, maar volg de borden. Kom je er vanzelf!

Mijn Route

Go!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde Vragen

Ik heb een vraag over mijn tickets. Aan wie kan ik die stellen?

Neem contact op met YourTicketProvider via info@yourticketprovider.nl of via +31 30 204 02 58. Ook kun je hen tussen 09:00 en 17:00 bereiken via Whatsapp: +31 6 16 39 66 95
Ze zullen je al vrij snel vragen om jouw mailadres en referentienummer (te vinden op je bankafschrift en beginnend met de letters ‘REF’), dus zorg dat je deze bij de hand hebt.

Kun je jouw ticket(s) niet meer vinden in de email? Vraag dan opnieuw jouw ticket(s) op via: ticketopvragen

Moet ik mijn ticket printen?

We kunnen jouw ticket vanaf de telefoon scannen! Houd er wel rekening mee dat je ter plekke geen internetverbinding kan hebben. Het handigst is daarom om het ticket te downloaden op je telefoon.

Wat is de minimum leeftijd?

Je kunt dit festival vanaf 18 jaar meemaken! Het kan dat we bij binnenkomst om een geldig legitimatiebewijs vragen. Houd je rijbewijs, ID-kaart of paspoort dus vast bij de hand als je door de poorten loopt…

Kan ik mijn auto dicht bij het festival kwijt?

Oh, zeker: we hebben zelfs een parkeerplaats voor de deur…  Vul 'de Heygraeff 2, Woudenberg' in bij jouw TomTom of Google Maps in. Vanaf de afslag ( A12 Arnhem, afslag 22 / A12 Utrecht, afslag 21 / A28 afslag 5) hebben we borden geplaatst die je rechtstreeks naar Ventureland brengen... 

Je auto mag je achterlaten op de plek die wij voor je aanwijzen. Een parkeerticket kun je voor €10 in cash aanschaffen bij de parkeerwachter.

Zijn er kluisjes?

Heel veel! 
Vlak na de entree van het festival vind je een heleboel kluisjes waarin je jouw tas, kleding en persoonlijke items kunt opbergen. Een locker huur je voor €7.

Wat kan ik wel of niet meenemen naar Ventureland?

Naast je tickets & id-kaart, is er nog veel meer wat je wel (maar ook niet) mee kunt nemen... Check het hier!

Toegestane items:

Deodorant sticks, zonnebrand en vergelijkbare producten, mits deze nog in de originele, gesloten verpakking zitten.
Opblaasdieren (moeten leeg zijn bij binnenkomst)
Vlaggen, banners of handgemaakte spandoeken (geen merken of leuzen en geen vlaggenstokken)
Niet-professionele foto- en video camera's, mobiele telefoons, Go-Pro's & wegwerp camera's
Elektronische sigaretten mogen mee naar binnen wanneer er nog geen vloeistof in zit. De vloeistof mag enkel mee in een dichte en originele verpakking.


Verboden items:

Let op: Alles waarmee jij jezelf of een ander kunt schaden, is niet toegestaan.

Drugs (Zero-Tolerance beleid is actief)
Eigen eten en drinken (inclusief alcohol en snoep)
Spuitbussen (zoals je favoriete deodorant) en parfumflesjes
Gevulde elektronische sigaretten.
Geopende flessen waar vloeibaar middel in zit (bijv. zonnebrand. Dit is alleen toegestaan wanneer deze nog in de originele, gesloten verpakking zit)
Glas, plastic flessen, blik, bekers en koelboxen
Vuurwerk, wapens - inclusief zakmessen en pepperspray - en andere gevaarlijke voorwerpen
Paraplu's, buggy's, stoelen, banken en tenten.
Selfie sticks

Bovenstaande items zullen bij entree worden ingenomen. Het is niet mogelijk deze tijdelijk onder bewaring te stellen en na afloop weer terug te vragen.

Hoe kan ik betalen op Ventureland?

Op Ventureland kun je eten, drinken en souvenirs halen met de hulp van muntjes. Deze haal je bij de muntenkassa’s, waar je met pin of contant kunt betalen. Het is wel slim om van te voren wat bij de pinautomaat te halen, mocht je dit nodig hebben voor de bus, taxi of anders.

Mag ik foto’s maken?

Van ons wel! Neem vooral jouw (digitale) fototoestel en videocamera, GoPro of een mobiel mee om de leukste en gekste momenten vast te leggen. 
Een (semi-) professionele camera is helaas niet toegestaan. Wil je op beroepsmatige wijze opnames maken van het evenement, dan kun je een persaccreditatie aanvragen via het pers-contactformulier op onze contactpagina. 

Kan ik het festival halverwege verlaten en later weer terugkomen?

Om veiligheid te garanderen kun je helaas niet zomaar weg om later weer terug te komen. Gelukkig zorgen wij voor voldoende eten, drinken, muziek, loungeplekken en meer om het hele festival vol te kunnen houden!

Wat als ik medicijnen of een allergie heb?

Wil je medicatie meenemen? Stuur dan een mail naar info@xsense.nl met een beschrijving en medicijnoverzicht/doktersverklaring in de bijlage. Wij zullen dit in behandeling nemen en een akkoord per mail sturen, zodat je bij de entree geen problemen zult ondervinden.

Heb je een allergie? Stuur ook dan een mail naar info@xsense.nl met een beschrijving. We kijken dan samen met jou naar de voedingsmogelijkheden op het festivalterrein.

Zijn er huisregels waaraan ik me op Ventureland kan houden?

Ja, die hebben we! Lees ze hieronder. Je vindt hier ook een link naar de algemene voorwaarden van XSENSE. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het formulier op de contactpagina.

Huisregels Ventureland

Heb jij een ticket voor dit festival? Dan heb je ook ingestemd je te houden aan een aantal voorwaarden en huisregels die voor en op Ventureland gelden. Zo kunnen wij er zeker van zijn dat je deze dag zorgeloos kunt genieten en er een waanzinnig & onvergetelijk feest van maken. We vragen je daarom om je aan het volgende te houden:

 • Zorg dat je een geldig ticket hebt als je bij het festival aankomt! Hoe je dat kunt weten? Wanneer je deze via Your Ticket Provider of Festicket (hotelpakket) hebt aangeschaft, is dit zeker het geval. Via andere verkooppunten of derden is altijd onder eigen verantwoordelijkheid en het kan daardoor zijn dat je het terrein niet op kunt.
 • Ben je wel 18? Dit is namelijk de minimale leeftijd van Ventureland ! Je kunt dit via een geldig legitimatiebewijs (geen kopie) aan ons laten zien.
 • Laat ons zien wat je bij je draagt! Bij de ingang controleren we of niemand iets heeft meegenomen wat eigenlijk niet mee naar binnen mag… Mocht er om gevraagd worden, laat dan zien wat er in je tas en jaszakken zit en geef de beveiliging de kans om je kleding te onderzoeken. Je mag hierbij jouw voorkeur voor een visitatie door man of vrouw aangeven.
 • Heb je van te voren al wat alcohol gedronken? Wanneer je bij aankomst in kennelijke staat van dronkenschap bent, kunnen we je helaas niet naar binnen laten.
 • Neem geen wapens mee. Alles wat we aantreffen, inclusief spullen die op wapens lijken of zo kunnen worden gebruikt, wordt ingenomen. Mocht dit zelfs genoemd zijn in de Wet Wapens en Munitie, dan moeten we dit bij de politie aangeven.
 • Laat alle soorten drugs en hallucinerende middelen thuis. Op het festival geldt een Zero-Tolerance beleid, dus je mag dit niet gebruiken, verhandelen of bewerken. De politie kan hier in zo’n geval bij worden betrokken.
 • Eigen eten en drinken kan helaas niet mee naar binnen (tenzij hier duidelijke afspraken met de organisatie over zijn gemaakt i.v.m. medicatie of allergie). Wij zorgen voor genoeg en diverse consumpties om de dag door te komen!
 • Wees lief voor het personeel! Ze doen hun best om het jou vandaag naar de zin te maken en alles veilig te laten verlopen. Beledig hen (en andere bezoekers) daarom niet en volg hun aanwijzingen altijd op.
 • Ventureland  ligt aan het water: zwemmen kan hier niet! We willen er namelijk zeker van zijn dat je bijvoorbeeld niet onderkoeld raakt. Met blote voeten de temperatuur van het water voelen is natuurlijk wel toegestaan.
 • Ben je bij geweld, ongeregeldheden of bedreiging betrokken geweest of gebeurt dit op het festival zelf? Dan kunnen we je helaas niet binnen laten. Mocht dit de reden zijn dat je het festival moet verlaten, dan zal dit aan de politie worden doorgegeven.
 • Het festival wordt bezocht op eigen verantwoordelijkheid. Mocht je letsel opdoen of (im)materiële schade oplopen, dan kunnen de organisatie van Ventureland , het personeel en de eigenaren van de locatie daarom niet aansprakelijk worden gesteld.
 • Laat het ons weten als iets mis gaat! Wij kunnen ervoor zorgen dat de politie, ambulance of brandweer er snel is en hebben zelf ook de nodige hulpmiddelen op het terrein. Bij calamiteiten zullen wij altijd de politie inschakelen.
 • Is er een noodgeval? Volg dan alle aanwijzingen van het personeel en de overheid op.

Check ook de algemene voorwaarden van XSENSE events B.V.:  klik hier

Ik ben een creatieve cateraar: waar meld ik mij aan?

Heb je een bijzonder food concept en denk je hiermee goed bij een festival van ons te passen? Stuur dan een mail naar info@thezoo.nl - met als onderwerp ‘Creatieve cateraar festivals’ - en voeg hier foto’s van jouw stand en verkoopwaar, inclusief gegevens (website, facebook, ed) bij. Mochten we interesse hebben, dan nemen we zeker contact met je op!

Is Ventureland toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

We durven het niet helemaal te zeggen... Ventureland speelt zich namelijk voor het grootste gedeelte af op het strand. Zowel de House als de Eclectic stage staat op het strand. Daaromheen staan de foodtrucks, lockers ed, deze staan wel op het gras. Mocht je graag willen komen, neem dan even contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken of het wel of niet de moeite waard is voor je! 
We hebben een rolstoelvriendelijk toilet bij de EHBO!